JIN JU FENG

Pangalaman Manufaktur 16 Taun

Versi anyar tina ukuran implementasi pikeun ngagantian kapasitas dina industri beusi sareng waja bakal diwanohkeun

Wartawan "Émbaran Ékonomi Daily" terang yén vérsi énggal ngeunaan "Ukuran Palaksanaan pikeun Penggantian Kapasitas dina Besi sareng Industri Baja" parantos réngsé tahap naroskeun opini sareng révisi, sareng ayeuna nuturkeun prosés akhir. Ieu ngandung harti yén ti saprak ngagantian kapasitas produksi baja nagara kuring sareng padamelan ngalarapkeun proyék parantos ditunda salami hiji satengah taun ti saprak mimiti taun 2020, gaganti kapasitas produksi baja bakal dimimitian deui.

Hiji jalma anu berwibawa nyarios yén sababaraha kontradiksi jero dina industri baja teu acan direngsekeun sacara dasar. Ngaganti kapasitas mangrupikeun cara penting pikeun ngahontal kombinasi organik larangan kapasitas anyar sareng penyesuaian struktural. Éta bakal ngabantosan nagara kuring nerapkeun babak anyar "de-kapasitas", nungtun perusahaan baja nagara kuring pikeun ngaoptimalkeun panempatan kapasitas sareng ngaluyukeun tata ruang daérah.

Wen Gang, timbalan diréktur Divisi Besi sareng Baja Departemen Bahan Baku Departemen Perindustrian sareng Téknologi Informasi, nyatakeun dina Beibu Teluk Pangembangan Beusi sareng Forum Pangembangan Baja anu mimiti di 2021 yén sanaos kaayaan pamekaran ayeuna tina industri baja pikaresepeun , éta ogé kedah diperhatoskeun yén industri baja ngagaduhan dislokasi serius ngeunaan kapasitas produksi sareng kaluaran, sareng pondasi pikeun pangurangan kapasitas henteu padet. , Proporsi impor bijih beusi ageung teuing, sareng sajabana, sareng kaamanan industri aya résiko. Dina waktos anu sasarengan, masih aya kontradiksi anu jero sareng masalah sapertos celah antara pangwangunan perusahaan sareng sarat pangwangunan kualitas luhur, janten urang moal tiasa optimis ambing.

Kawijakan anyar pikeun ngagantian kapasitas produksi baja tujuanna pikeun sacara ketat niténan garis beureum tina teu nambihan kapasitas produksi énggal. Wen Gang nyarioskeun yén babandingan ngagantian kapasitas produksi baja bakal langkung ketat. Ukuran palaksanaan kapasitas produksi anu dirévisi bakal ningkatkeun rasio ngagantian, ngagedekeun daérah anu sénsitip, sareng ningkatkeun deui larangan dina wengkuan rekonstruksi sareng perluasan daérah khusus. Tapi dina waktos anu sami, pikeun ngadorong perusahaan pikeun sacara substansial ngamajukeun ngahijikeun sareng reorganisasi, pangwangunan tertib, pembuatan baja tungku listrik, sareng ngajajah pamekaran téknologi rendah-karbon, langkah-langkah palaksanaanna nurunkeun babandingan ngagantian, nunjukkeun kabijakan dukungan anu dibédakeun.

"Ngaronjatkeun rasio ngagantian kapasitas produksi pikeun ngirangan pamekaran tukang. Pengaturan babandingan ngagantian kapasitas produksi kedah mastikeun yén saatos proyek dilaksanakeun, kapasitas produksi tiasa dikontrol sacara efektif, sareng teu tiasa aya pangurangan kapasitas nominal sareng paningkatan kaluaran anu saleresna. " Saur Insiders.

Jalma anu prihatin nyarios yén ku ningkatna hubungan pasokan-paménta dina industri baja, harga baja parantos rebound, sareng kauntungan perusahaan parantos ningkat. Di sababaraha tempat, ambing narik investasi sareng teu malire kondisina, dorongan pikeun gancang ngalancarkeun proyék peleburan waja. Prosedur manajemén proyék nyatakeun yén aya salah paham ngeunaan "naék kana karéta heula teras mésér tikét", nyésakeun industri baja masih dina résiko overcapacity ka batas anu tangtu.

Kusabab kitu, langkah-langkah palaksanaan jelas, sareng dilarang pikeun ningkatkeun total kapasitas produksi baja di daérah konci pikeun pencegahan sareng pangendalian polusi udara. Propinsi (daérah otonom, kotamadya) anu tacan ngarengsekeun total target pangaturan kapasitas produksi baja moal nampi kapasitas produksi baja anu ditransferkeun ti daérah sanés. Daérah Sabuk Ékonomi Sungai Yangtze ngalarang proyék peleburan waja anu énggal atanapi dilegakeun di luar zona pamatuhan.

Dina waktos anu sasarengan, Wen Gang nunjukkeun yén taun ieu bakal aktip kerjasama sareng Komisi Pengembangan sareng Reformasi sareng departemén anu aya kaitannana pikeun ngatur pamariksaan "pengulangan" pengurangan baja sareng pangurangan kaluaran baja atah, sareng ngabimbing perusahaan baja pikeun ninggali metode pamekaran éksténsif pikeun menang ku kuantitas, sareng sacara efektif konsolidasi épéktipitas pangirangan kapasitas. .

Sateuacan ieu, Komisi Pengembangan Nasional sareng Reformasi sareng Menteri Perindustrian sareng Téknologi Informasi parantos nyiapkeun "ningali deui" kana pangirangan kapasitas baja dina 2021 sareng pangirangan kaluaran baja atah. Dua menteri sareng komisi bakalan fokus kana pamariksaan sareng panarikan alat peleburan anu kalibet dina ngabéréskeun kapasitas produksi baja anu langkung seueur sareng ngabatesan "baja lokal". Dina waktos anu sasarengan, tinimbangan umum ngeunaan puncak gunung karbon, nétral karbon sareng titik target jangka panjang, fokus kana ngirangan kaluaran baja atah perusahaan kalayan kinerja lingkungan anu goréng, konsumsi énergi tinggi, sareng tingkat alat téknologi anu rada mundur, ngajauhkeun "hiji ukuran pas sadayana ”, sareng mastikeun yén baja atah nagara éta bakal kahontal dina taun 2021. Kaluaranna murag sataun ti taun.

Zhang Longqiang, présidén Lembaga Penelitian Standar Informasi Industri Metalurgi, nyatakeun yén pikeun lokalitas, perlu dilaksanakeun sacara ketat langkah-langkah ngagantian kapasitas, ningkatkeun proporsi penggantian réduksi prosés anu panjang, mastikeun sacara ketat panerapan anu ngalarang kapasitas produksi baja anyar, sareng parah nalungtik sareng ngurus pelanggaran hukum sareng peraturan. Dina waktos anu sasarengan, ku sacara ilmiah ngaoptimalkeun distribusi kakuatan produktif, fenomena "Angkutan Kalér-Kidul Baja" bakal dirobah sacara épéktip. Anjeunna nunjukkeun yén di daérah Beijing-Tianjin-Hebei, kapasitas produksi baja prosés panjang kedah dikirangan; difokuskeun Beijing-Tianjin-Hebei sareng daérah sakurilingna, Delta Sungai Yangtze, sareng daérah sanés anu ngagaduhan kapasitas produksi jangka panjang sareng lingkungan ékologis konci, sareng tata ruang anu rasional sareng pamekaran pembuatan waja pondok-prosés.

Luo Tiejun, wakil ketua Asosiasi Besi sareng Baja China, nunjukkeun yén pertumbuhan kontinyu produksi baja nagara kuring anu didorong ku paménta sacara efektif ngadukung pamekaran ékonomi nasional. Nanging, dina jangka panjang, ku transformasi struktur pertumbuhan ékonomi nagara kuring, kaayaan konsumsi baja anu "henteu normal" taun ka tukang sareng jaman ayeuna sesah dilestarikan.

Luo Tiejun nyarankeun yén wates produksi kedah dijaga dina tekenan, sareng henteu "hiji ukuran cocog sareng sadayana". Urang kedah fokus kana ngawatesan kaluaran tambihan énggal ilegal sareng proyek ngagantian kapasitas non-standar saprak 2016; ngawatesan kaluaran panyalindungan lingkungan anu goréng sareng perusahaan anu henteu standar; ngawatesan kaluaran beusi babi pikeun ngawatesan kaluaran tina baja atah. Pikeun perusahaan anu ngahontal émisi A-tingkat émisi ultra-low sareng tungku listrik perusahaan waja pondok-prosés, kedah aya kirang atanapi henteu aya larangan, tapi anjeunna ogé nyarios yén anu disebut henteu terbatas nyaéta produksi lengkep, sareng kaluaran perusahaan ieu ogé henteu kedah ningkatkeun taun-taun.


Pos waktos: Mei-10-2021